Welkom op de site van golfende grootvaders


Logo OGD zwart transparant 

Welkom op de site van de OGD, de Old Grand-Dad Golfclub Nederland.

Deze golfclub verenigt enthousiaste, golfende grootvaders, die elkaar in 'grootvader' verband, gezellige golfdagen bezorgen en financiële steun verlenen aan instellingen, die gehandicapte kinderen meer aan sport, spel en beweging laten doen.

Iedere grootvader, lid van een door de Nederlandse Golf Federatie en door het OGD-Bestuur erkende golfclub, kan zich zelf via deze website spontaan aanmelden, je hoeft niet 'gevraagd' te worden.

Op alle bij OGD aangesloten golfclubs in heel Nederland worden op club-, regio- en nationaalniveau onderlinge wedstrijden gespeeld.

Grootvaders kunnen ook kiezen om 'Vriend voor het Leven' te worden door eenmalig € 500,-- te doneren. Deze bedragen worden gestort in een reservefonds, waaruit elk jaar € 50,-- per vriend wordt toegevoegd aan de 'gewone' donaties.

Het motto van de Old Grand-Dad Golfclub Nederland is 'grootvaders op de golfbaan een prettige dag laten beleven en iets 'doen' voor de gehandicapte jeugdige medemens'.

Old Grand-Dad heeft een ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent onder andere dat giften aan OGD afgetrokken mogen worden van de belasting. (zie ook Uw jaarlijkste Gift en de belastingdienst) 

In de loop van de tijd is er door verschillende media aandacht geschonken aan het werk van de OGD. Hieronder vindt een tweetal links naar korte video's die een goed inzicht geven. 

Promotiefilm gemaakt voor de OGD

Video RTV IJmond 2017