Veel succesvolle OGD projecten


2017 10kleine wereld
De 'Stichting Old Grand-Dad Club Nederland'
zoals de officiële naam van deze golfclub van golfende grootvaders luidt,
verstrekt, naast het organiseren van 'golfdagen voor grootvaders', schenkingen voor
'het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar'. 

ruitertje 3 Maartenshoeve (Small)

Jaarlijks schenkt Old Grand-Dad ruim € 100.000,-- aan uiteenlopende projecten. Instellingen die zich bezig houden met gehandicapte jeugdige sporters, melden zich, meestal via de Clubconsuls bij het Bestuur, dat al dan niet schenkingen toekent.

In 2019 is € 182.650,-- toegekend aan 51 projecten. In 2020 is door de Corona-crisis minder, namelijk € 110.500,-- toegekend aan 37 projecten voor de aanschaf van sport en spelmaterialen, speciale uitjes, toernooien, speeltoestellen, duofietsen, aangepaste zadels.

Sinds de oprichting van de Old Grand-Dad in 1974 is ruim € 2.800.000,=  (om precies te zijn € 2.829.430--) geschonken aan de vele projecten, allemaal heel divers van aard.

Een prachtig beeld van een deel van onze doelgroep krijgt u in het volgende korte filmpje over de Stichting PIM, die ook van de OGD een schenking heeft ontvangen.

Voor film klik hier

De belastingdienst heeft de Stichting Old Grand-Dad Club Nederland aangemerkt als ANBI organisatie. Dat betekent dat donaties aan OGD in principe aftrekbaar zijn van de belastingen. 

Kijk voor een overzicht van alle toegekende projecten onder de tab "Archief" en vervolgens klikt u op "Schenkingen voorgaande jaren".

Wilt u meer weten over de aanvraagprocedure klik dan op een van de onderstaande links.

Aanvraag Protocol Projecten ANBI status